۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۳

ثبت تصاویر محشر از جرقه‌های خورشیدی

ایسنا: ناسا به تازگی مشاهدات خیره‌کننده خود از قدرتمندترین جرقه خورشیدی ثبت شده تاکنون را به نمایش گذاشته است.

به گفته محققان، این تصاویر که با استفاده از چند رصدخانه ثبت شده‌اند، در نوع خود بهترین هستند.

این اطلاعات می‌تواند در آینده به حفظ انسانها از توفانهای خورشیدی کمک کند.

این رویداد عظیم خورشیدی در روز 29 مارس 2014 (9 فروردین) رخ داد اما ناسا به تازگی به بررسی داده‌های ناوگان رصدخانه‌های خود پرداخته است.

این ناوگان شامل چهار تلسکوپ در فضا و یک رصدخانه بر روی زمین است.

به گفته ستاره‌شناسان، ثبت چنین جرقه عظیمی از سوی چند رصدخانه بی‌سابقه است.

این مشاهدات از آنجایی بسیار جالب هستند که همه رصدخانه بطور تصادفی یک نقطه از خورشید را در یک زمان رصد کرده‌اند.

جرقه مشاهده شده یک جرقه کلاس X‌ است که بزرگترین و پر انرژی‌ترین نمونه مشاهده شده در کلاس انفجارهای خورشیدی است.

این جرقه کلاس X1 در گروه خود ضعیفترین جایگاه را دارد اما نسبت به جرقه‌های ثبت شده پیشین، بطور چشمگیری قدرتمند است.

تلسکوپهای دخیل در این رویداد شامل تلسکوپ آیریس، رصدخانه دینامیک خورشید،‌ تلسکوپ تصویربرداری طیف‌سنج انرژی خورشیدی RHESSI، تلسکوپ هینوده سازمان اکتشاف هوافضای ژاپن و تلسکوپ خورشیدی دان رصدخانه ملی خورشیدی در نیومکزیکو بودند.

این رویداد بیشتر برای تیم تلسکوپ آیریس جالب بود چرا که این اولین جرقه خورشیدی کلاس X ثبت شده توسط ابزار آنها محسوب می‌شود.

رصدهای هماهنگی مانند این برای درک انفجارات این چنینی بر روی خورشید و تاثیرات آنها در آب‌وهوای فضای نزدیک زمین از اهمیت زیادی برخوردارند.

در حالیکه هواشناسی زمین شامل هزاران حسگر و دماسنج‌های بی حد و حصر است، مشاهدات خورشیدی هنوز بر تعداد انگشت‌شماری از تلسکوپها تکیه دارد.

ابزار نصب شده بر روی رصدخانه‌ها قرار است هر کدام جنبه متفاوتی از جرقه را در ارتقاعات مختلف از سطح خورشید و دماهای مختلف نشان دهند.

رصدخانه‌ها در کنار هم می‌توانند یک تصویر سه‌بعدی از آنچه در طول انفجارهای خورشیدی بر روی این ستاره رخ می‌دهند، ترسیم کنند.

تصویر ترکیبی ارائه شده توسط ناسا شامل تصویر رصدخانه دینامیک خورشیدی در سمت چپ تصویر نارنجی پررنگ‌تر داده‌های تلسکوپ آیریس، به همراه مستطیل قرمز رنگی از رصدهای تلسکوپ خورشیدی دان و نقاط بنفش ردپای جرقه در داده‌های تلسکوپ RHESSI ناسا است.

در طول این رویداد فضایی چند دقیقه‌ای، جامعترین داده جرقه تا به امروز جمع‌آوری شد.

اکنون دانشمندان به سختی در حال کار برای ترسیم تصویری از چگونگی آغاز و اوج‌گیری یک جرقه هستند که می‌تواند منشا این انفجارهای نسبتا ناشناخته روی سطح خورشید را آشکار کند.

چنین پژوهشی می‌تواند به دانشمندان در درک بهتر کاتالیزوری که این انفجارهای بزرگ در سطح خورشید را تنظیم می‌کند، کمک کند. شاید در آینده دانشمندان با این داده‌ها بتوانند آغاز و پایان خاموشی‌های رادیویی ناشی از جرقه‌های خورشیدی را در زمین پیش‌بینی کرده و از تداخل آنها با برنامه هواپیماها و کشتی‌ها و همچنین ارتباطات نظامی جلوگیری کنند.

ثبت بهترین تصاویر تاکنون از جرقه نیرومند خورشیدی

جرقه خورشیدی کلاس X1‌ از منظر تلسکوپ آیریس

ثبت بهترین تصاویر تاکنون از جرقه نیرومند خورشیدی

تصویر جرقه خورشیدی در نور فرابنفش رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا

ثبت بهترین تصاویر تاکنون از جرقه نیرومند خورشیدی

تصویر نمای نزدیک از جرقه خورشیدی کلاس X1 از منظر تلسکوپ خورشیدی دان

ثبت بهترین تصاویر تاکنون از جرقه نیرومند خورشیدی

مشاهدات رصدخانه دینامیک خورشیدی از جرقه عظیم خورشیدی

آدرنالین زیادی! +عکس

آدرنالین زیادی

شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند +عکس


یک پزشک: «به نشانه اعتراض علیه این کتاب و خیانت در قالب یک اثر ادبی، خیانتی نسبت به سربازان جنگ بزرگ ما  و در جهت آگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ساختن مردمان‌‌‌‌‌‌‌‌‌مان از روح واقعیت، من نوشته‌‌‌‌‌‌‌‌‌های اریش‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماریا رمارک را به آتش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌سپارم».

  یوزف گوبلز- وزیر تبلیغات آلمان نازی

یکی از علایقم این است که در مناسبت‌های مهم تاریخی بتوانم پست‌های ویژه متناسب در «یک پزشک» درج کنم، متأسفانه کمتر فرصت چنین کاری پیش می‌‌آید.

ولی سه هفته پیش در حین وب‌گردی و مرور مطلبی متوجه شدم که به زودی به سالگرد مهمی می‌رسیم: سالگرد کتابسوزان در آلمان هیتلری.

ما پیش از این در «یک پزشک» به مناسبت‌هایی در این مورد به صورت مختصر نوشته بودیم (+ و +)، ولی این نوشته‌های ما کاملا نتوانسته بود حق مطلب را ادا کند.

به همین خاطر با گرد آوردن منابع خوبی، تصمیم گرفتم که در سالگرد این واقعه شوم، یک ویژه‌نامه با ۳ پست در «یک پزشک» منتشر کنم، امیدوارم که این مطالب با تعمق ویژه خوانده شوند.

این پرونده تقدیم می‌شود به پسرک موخرمایی که قدش به سختی به لبه پنجره می‌رسید.

اگر هیچ کتابی سوخته نمی‌شد، قطعا کتابخانه کنونی بشری، بسیار غنی‌تر، خیال‌انگیزتر و کامل‌تر از چیزی بود که هم‌اکنون در دسترس ماست.

ما مدتهاست که وارد عصر دیجیتال شده‌ایم و دیگر سوزاندن به شیوه «فیزیکی» کارایی خاص خود را ندارد، به جای سوزاندن مدتهاست که از شیوه‌های زیرکانه‌تری استفاده می‌شود و به قول ری بردبری:

«برای سوزاندن یک کتاب بیش از یک راه وجود دارد…برای نابود کردن یک فرهنگ نیازی نیست کتاب‌ها را سوزاند. کافیست کاری کنید مردم آنها را نخوانند…هر اقلیتی فکر می‌کند حق دارد، اجازه دارد، وظیفه دارد (روی هر چه نمی‌پسندد) نفت بریزد و کبریت بکشد. هر ویراستار ابلهی که خود را منبع شوربای ادبیات بی‌مایهٔ امروز می‌پندارد، گیوتین‌اش را آماده می‌کند و می‌خواهد سر هر نویسنده‌ای که جرات کند کمی بلندتر از زمزمه سخن بگوید یا چیزی بالاتر از لالایی بنویسد را از تن جدا کند…»

در بخش اول این پرونده نگاهی می‌اندازیم به «برخی» از کتاب‌سوزهای مهم تاریخ بشریت تابا گستردگی آن در پهنای کره خاکی و در گستره زمان‌ها آشنا شوید:

سوزاندن کتاب‌ها و کتابخانه‌ها قدمتی به اندازه تاریخ بشریت دارد:

- نخستین سندی که از یک کتابسوزان داریم، در جریان تخریب تمدن «ابلا» در سوریه در ۲۲۴۰ سال پیش از میلاد مسیح است.

- آشوربانیپال، آخرین پادشاه بزرگ آشور (قرن ۷قبل از میلاد.)، آرشیوی شامل ۲۵هزار لوح گلی را در کاخش در نینوا پایتخت امپراتوری آشور، بر ساحل شرقی دجله علیا جمع‌آوری و نگهداری می‌کرد . این آرشیو یا کتابخانه سلطنتی پس از مرگ وی، زمانی که کلدانی‌ها و مادها در ۶۱۲ قبل از میلاد. نینوا را ویران ساختند، در زیر دیوارهای قصر او مدفون شد، تا اینکه در حدود یکصد و پنجاه سال قبل، این محل را باستان‌شناسان بریتانیایی حفاری کردند.

- اما یکی از هدفمندترین کتابسوزی‌های باستان را امپراتور چین -کین شی هوانگ- به توصیه وزیر خود -لی شی- در سال ۲۱۳ قبل از میلاد انجام داد. او دستور داد که همه کتاب‌های فلسفی و تاریخی در استان‌های چین -به جز استان «کین»- سوزانده شوند. به علاوه دستور داد که تعداد زیاد از متفکران چینی که با ذهنیاتشان با عقیده متعصبانه رسمی، همخوان نبود، زنده به گور شوند.

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

لی شی در این مورد دستور داد:

«من به عنوان خدمتکار شما، توصیه می‌کنم که همه اسناد به جز آنهایی که متعلق به استان «کین» هستند، سوزانده شوند. به استثنای دانشگاهیانی که وظیف رسمی آنها نظارت و پردازش کتابهاست، اگر هر کسی کپی‌های کتاب کلاسیک تاریخ، نوشته‌های «شی جینگ» یا نوشته‌های صد مدرسه فلسفه را داشته باید، باید آنها را تحویل دهد تا سوزانده شوند.

 اگر هر کسی به خود جرأت بحث در این مورد بدهد باید در ملأ عام اعدام شود. خانواده هر کسی که از تاریخ برای نقد کردن رویدادهای حالا استفاده کند، باید اعدام شوند.

 هر مسئولی که این تخلفات را ببیند اما آنها را گزارش نکند، به همان میزان مجرم و گناهکار است. هر کسی که ظرف ۳۰ روز از این فرمان کتاب‌ها را نسوزاند، باید داغ بردگی بخورد و به دیوار بزرگ چین فرستاده شود.

 تنها کتاب‌های پزشکی، غیب‌گویی، کشاورزی و جنگلداری از این دستور مستثنا هستند. آنهایی که علاقه‌مند تحصیل در حقوق هستند باید به دست مقامات مسئول آموزش ببینند.»

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

- باورهای پروتاگوراس -فیلسوف یونانی- که در کتاب او درج شده بود، باعث خشم آتنی‌ها، تبعید او سوزانده شدن کتاب‌هایش شد.

- بعد از سوزانده شدن تخت جمشید توسط اسکندر، انبوهی از اسناد سلطنتی و نوشته زرتشتی، طعمه حریق شدند.

- در سال ۳۹۲ بعد از میلاد کتابخانه اسکندریه سوزانده شد.

- در سال ۱۲۵۸، مغول‌ها کتابخانه بغداد را سوزاندند.

- در سال ۱۵۶۲ میلادی، فاتحان اسپانیایی شماری از کتاب‌های مایاها را سوزاندند.

- بعد از شکست مسلمانان در اسپانیا، به دستور فیلیپ دوم شماری از کتاب‌های آنها سوزانده شد.

- یک کتاب ۱۲ جلدی در مورد فرهنگ آزتک‌ها، که نتیجه دهه‌ها تحقیق بود، توسط مقامات اسپانیایی در قرن ۱۶ میلادی سوزانده شد.

- در سال ۱۶۲۴ ترجمه آلمانی انجیل که توسط لوتر انجام شده بود در کلیساهای کاتولیک سوزانده شد.

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

- به نقل از الکساندر سولژنیتسین، کمونیست‌ها در طی انقلاب، بسیاری از کتاب‌ها را سوزاندند.

- ژنرال یوآنیس متاکساس در سال‌های دیکتاتوری خود در یونان، به بهانه حفاظت از فرهنگ ملی دستور سوزاندن آثار گوته، برنارد شاو و فروید را داد.

- ژاپنی‌ها در طی جنگ جهانی دوم کتابخانه‌های چینی را می‌سوزاندند.

- در سال ۱۹۴۴، گشتاپو، آندره مالرو -نویسنده مشهور فرانسوی- را دستگیر کرد و دست‌نوشته یکی از نمایشنامه‌هایش را از بین برد.

- در طی بمباران آلمان توسط متفقین، بسیاری از کتابخانه‌ها طعمه حریق شدند.

- در سال ۱۹۴۸، تحت نظارت و القای آموزگاران، کشیش‌ها و والدین، بچه‌ها چند صد کتاب کمیک را در منطقی از آمریکا مثل نیویورک و ویرجینیای غربی سوزاندند.

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

- در دوران مک‌کارتیسم، قفسه‌های کتابخانه‌ها از کتاب‌های مبلغ کمونیسم پاکسازی شد.

- بعد از کودتای سال ۱۹۶۴ در برزیل، ژنرال باستوس دستور داد که کتاب‌های با محتوای براندازانه، سوزانده شوند. یکی از این کتاب‌های با محتوای «براندازانه» کتاب سرخ و سیاه استاندال بود!

- در طی انقلاب فرهنگی چین بین سال‌های ۱۹۶۶ تا ۱۹۷۶، دستور داده شد، آن دسته از کتاب‌هایی که طبق رسم قدیمی چینی، در صفحات داخلی آنها، نام فرزندان ذکور خانواده‌ها نوشته شده است، سوزانده شوند. البته تعداد زیادی از کتاب‌های ادبی کلاسیک و آثار بودا و کنفسیوس هم در میان کتاب‌های نابود شده بودند.

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

- در سال ۱۹۶۶، محافظه‌کاران مدهبی کتاب اشعار گروه موسیقی بیتلز را سوزاندند.

- بعد از کودتای آگوستو پینوشه در سال ۱۹۷۳ در شیلی، کتاب‌های مارکسیست‌ها سوزانده شد.

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

- در سال ۲۰۰۶، در بسیاری از نقاط آمریکا، کتاب‌های هری پاتر توسط محافظه‌کاران مذهبی سوزانده شد.

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

- در سال ۲۰۱۳، شورشی‌ها کتابخانه تیمبوکتو را در مالی سوزاندند.

اما در بخش دوم این پست به ۸۱ سال پیش سفر می‌کنیم، به زمان یکی از کتابسوزی‌های مهم قرن ۲۱:

شب دهم ماه مه ۱۹۳۳، چهار ماه پس از به قدرت‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسیدن حزب سوسیال دموکرات [نازی] در آلمان، دانشجویان دانشگاه برلین، طی مراسمی، کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌های یک‌‌‌‌‌‌‌‌‌صدوشصت نویسنده را در میدان اُپرا به خرمن آتش افکندند.

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

دانشجویان بر زمینه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی سایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جهنده بر دیوارهای ساختمان دانشکده‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایشان، با فریاد و جست‌‌‌‌‌‌‌‌‌وخیز، با خشم و نفرت‌‌‌‌‌‌‌‌‌، نام هر نویسنده را اعلام و محکوم‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش می‌‌‌‌‌‌‌‌‌کردند… آن شب حدود بیست‌‌‌‌‌‌‌‌‌هزار جلد کتاب به آتش سپرده شد.

در نقاط دیگر آلمان، بیش از ۲۰۰ شهر و روستا شاهد سوزاندن کتاب‌های نویسندگان بزرگی چون هاینریش  مان، اریش کستنر، ارنست  گلسر و سایرین بودند.
در برلین، مراسم با شکوه بیشتری برگزار شد؛ دورتادور جایگاه آتش‌سوزی کتاب‌ها پر بود از انبوه تماشاچیان مشعل به دست، اعضای SA، رؤسای دانشگاه و دانشجویان سال‌اولی که به آتش کشیدن افکار مکتوب را به جشن نشسته بودند. گروه موسیقی، مارش‌های ملی می‌نواخت و رادیو، مراسم را از میدان اُپرای برلین، زنده پخش می‌کرد.

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

گزارش اخبار و عکس‌‌‌‌‌‌‌‌‌های این کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌سوزانِ «نازی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها» در جهان متمدن، حیرت برانگیخت. این نخستین نشانه و اخطار هولناکی بود از وقایع وحشتناکی که قرار بود بعدها صورت بگیرد. خبر در دنیا پخش شد، عمل وحشیانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای که در شعله‌‌‌‌‌‌‌‌‌هایش تصویر توحّشی بدوی را در قلب یکی از فرهنگی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ترین جوامع جهان منعکس می‌‌‌‌‌‌‌‌‌ساخت.

این بنای یادبود کتاب‌سوزان است که در جلوی ساختمان شورای شهر فرانکفورت نصب شده است:

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

و این هم بنای یادبود برلین:

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

همان طور که در تصویر بالا می‌بینید این بنای یادبود متشکل یک قاب شیشه‌ای در سطح سنگفرش‌های خیابان است که در پایین آنها قفسه‌های خالی کتاب نصب شده است.

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند
این قفسه‌های گنجایش قرار دادن بیست هزار جلد کتاب را دارند.

به علاوه یک پلاک هم در محل نصب شده است که در روی آن جمله‌ای از نمایشنامه المنصور هاینریش هاینه حک شده است:

 «این ابتدای کار است. آنجا که کتاب‌ها را می‌سوزانند، انسان‌ها را نیز خواهند سوزاند.»

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند
بسیاری از شخصیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های محکوم‌‌‌‌‌‌‌‌‌شده آن شب شوم از شهرتی جهانی برخوردار بودند و البته همگی هم به قوم یهود تعلق نداشتند. برادران ‌‌‌‌‌‌‌‌‌مان (توماس و هاینریش)، لیون‌‌‌‌‌‌‌‌‌ فوخت‌‌‌‌‌‌‌‌‌وانگر، آرنولد تسوایگ و اشتفان تسوایگ، آلبرت‌‌‌‌‌‌‌‌‌اینشتین، والتر ‌‌‌‌‌‌‌‌‌راته‌‌‌‌‌‌‌‌‌نا و …

به مناسبت هشتاد و یکمین سالگرد کتاب‌سوزان در برلین – شبی که کتاب‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها را سوزاندند

در آن هنگام، اریش‌‌‌‌‌‌‌‌‌ماریا رمارک، احتمالاً مشهورترینِ همه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی این شخصیت‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بود. رمان او، در غرب هیچ خبری نیست، که چهار سال قبل به چاپ رسیده، در دنیای ادبیات، غوغایی برانگیخته و در امر چاپ و نشر، رکورد فروش بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌سابقه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای به جا گذاشته بود. این اثر تا به امروز هم‌‌‌‌‌‌‌‌‌چنان مشهورترین اثر ضدِ جنگ در تمامی دوران محسوب می‌‌‌‌‌‌‌‌‌شود.

هیئت حاکمه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی نازی‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و نیز یک گروه فشار اقلیت جنجالی و پُر سر و صدا که پایبند سنت‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نظامی‌‌‌‌‌‌‌‌‌گری پروسی بودند، این رمان را منفور و حقیر می‌‌‌‌‌‌‌‌‌داشتند. خستگی و دل‌‌‌‌‌‌‌‌‌زدگی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های ناشی از جنگ [اول جهانی] که در این رمان با گشاده‌‌‌‌‌‌‌‌‌زبانی وصف می‌‌‌‌‌‌‌‌‌شد، شرح بیهودگی و سرخوردگی‌‌‌‌‌‌‌‌‌های نبردهای جبهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی غرب، با معیارهای سفت و سختی که آن گروه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در مورد قهرمان‌‌‌‌‌‌‌‌‌بازی و افتخار در زمان جنگ قائل بودند، معارض بود ولی برای نسل جوان، سربازهایی که به اجبار به جبهه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جنگ اعزام شده بودند، جوانانی که هنوز خط بر عارض‌‌‌‌‌‌‌‌‌شان نروییده بود و کسانی که از زجر و مشقت قتل‌‌‌‌‌‌‌‌‌عام‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها در سنگرها جان به در برده بودند، این کتاب از ایثار و بی‌‌‌‌‌‌‌‌‌اعتقادی تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های آنان سخن می‌‌‌‌‌‌‌‌‌گفت، تجربه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جوانانی که هنوز از تأثیر ضربه و پس‌‌‌‌‌‌‌‌‌لرزه‌‌‌‌‌‌‌‌‌های جنگ به خود نیامده بودند.

حک داستان مصور روی یک تار مو +عکس

ایسنا: محققان با استفاده از روشی موسوم به «پرتو یونی متمرکز» موفق به حک کردن یک داستان مصور میکروسکوپی بر روی یک تار مو شدند.

 کوچکترین داستان مصور (comic strip) جهان با استفاده از روش پرتو یونی متمرکز (FIB) بر روی یک تار مو حک شده است؛ این روش شامل استفاده از پرتوهای متمرکز یون برای تصویرسازی با لایه‌برداری نمونه است.

این داستان مصور میکروسکوپی، روایت‌کننده یک روز از زندگی دختری به نام Juanita است که تنها 10 میکرون ارتفاع دارد.

ماه قبل محققان IBM از کوچکترین جلد مجله جهان به ابعاد 14 * 11 میکرومتر رونمایی کردند؛ این جلد در مقیاس نانو با استفاده از روش اختصاصی چاپ نانو تولید شد که شامل حکاکی روی یک ورقه ریز پلیمری با استفاده از یک نوک سیلیکونی ریز است که تا دمای 1000 درجه سانتیگراد حرارت داده می‌شود.

کوچکترین داستان مصور جهان ماه آینده در نشست EHSM‌ در آلمان به نمایش گذاشته خواهد شد.

حک کوچک‌ترین داستان مصور جهان روی یک تار مو +عکس

استفاده از روش پرتو یونی متمرکز (FIB) برای حک کردن تصاویر بر روی یک تار مو

حک کوچک‌ترین داستان مصور جهان روی یک تار مو +عکس

استفاده از روش پرتو یونی متمرکز (FIB) برای حک کردن تصاویر بر روی یک تار مو

حک کوچک‌ترین داستان مصور جهان روی یک تار مو +عکس

استفاده از روش پرتو یونی متمرکز (FIB) برای حک کردن تصاویر بر روی یک تار مو

حک کوچک‌ترین داستان مصور جهان روی یک تار مو +عکس

کوچکترین داستان مصور جهان بر روی یک تار مو

عکس / بزرگترین مجسمه های دنیا


بزرگترین مجسمه های دنیا









































 

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند! +عکس

تاپ ناپ: نقاشی؟ نه این تصاویر نقاشی های 3 بعدی نیستند، هنرمند Katharine Morling با استفاده از سرامیک و رنگ آمیزی خلاقانه این مجسمه های بسیار جالب را ساخته است که در نگاه اول شبیه به نقاشی هایی 3 بعدی روی کاغذ دیده می شوند.

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس

اینها نقاشی های 3 بعدی نیستند!!! +عکس