۶ بهمن ۱۳۹۱

برنده نوبل اقتصاد: ١درصد جمعیت آمریکا یک چهارم ثروت این کشور را در اختیار دارد

برنده نوبل اقتصاد: ١درصد جمعیت آمریکا یک چهارم ثروت این کشور را در اختیار دارد

جوزف استیگلیتز، اقتصاددان آمریکایی و برنده نوبل اقتصاد، در مجمع جهانی اقتصاد، در داوس سوئیس، گفته است که ١ درصد ثروتمندتر جامعه آمریکا هم اکنون یک چهارم ثروت این کشور را در اختیار دارند.
به گزارش بی بی سی، او هشدار داده که باید در قبال نابرابری فزاینده در اقتصاد آمریکا اقدامی کرد.
آقای استیگلیتز گفته است که ثروت ١درصد بالایی جمعیت ایالات متحده از ١٩٨٠ تاکنون دو برابر شده است، در حالی که به گفته او درآمد میانه در ایالات متحده از ١٩٩٠ به این سو تغییری نکرده است.
درآمد میانه به میزانی گفته می‌شود که درآمد نیمی از جمعیت بالاتر از آن سطح و درآمد نیم دیگر پایین‌تر از آن باشد. گروه بزرگی از آماردانان معتقدند درآمد میانه نسبت به درآمد میانگین، یعنی درآمد کل تقسیم به تعداد، شاخص اقتصادی گویاتری است.
نابرابری درآمد در آمریکا یکی از بالاترین نابرابری‌های درآمدی در میان کشورهای توسعه یافته است.
آقای استیگلیتز به بی‌بی‌سی گفت: "آمریکا دوست دارد خودش را به چشم سرزمین عدالت و فرصت‌ها نگاه کند. اما آمار خلاف این را نشان می‌دهد. آمریکا یکی از بدترین نرخ‌های توزیع عادلانه فرصت‌ها را در بین اقتصادهای پیشرفته دارد."
نابرابری درآمدی در آمریکا موجب پیدایش جنبش اعتراضی "اشغال وال‌استریت" در پاییز ٢٠١١ شد.
معترضان که در نزدیکی بورس نیویورک چادر زده بودند خود را نماینده "٩٩درصد" جامعه معرفی می‌کردند که به گفته آنان در مقابل ١درصد ثروتمند قرار می‌گرفت.
علاوه بر ایالات متحده، با توجه به بحران اقتصادی ٢٠٠٨ و بحران مالی کشورهای حوزه یورو، اعتراضات مشابهی نیز در کشورهای دیگر انجام شده است.
آقای استیگلیتز در سخنان خود از اقتصاد برزیل و کشورهای اسکاندیناوی به عنوان کشورهایی که در مبارزه با نابرابری موفق بوده‌اند ستایش کرده است.

هیچ نظری موجود نیست: