۱۶ مرداد ۱۳۹۲

روبات سخنگو همدم فضانورد ژاپنی در فضا

ژاپن برای اولین بار یک روبات سخنگو را به فضا فرستاده تا همدم فضانورد ژاپنی کوچی واکاتا باشد که حدود سه ماه دیگر به فضا فرستاده می‌شود.
به گزارش بی بی سی، این بخشی از پروژه‌ای است که تاثیر حمایت عاطفی ماشین روی انسان را بررسی می‌کند.
این روبات ۳۴ سانتی متری که "کی‌روبو" نام دارد با یک موشک بدون سرنشین به فضا فرستاده شد و پنج روز دیگر به ایستگاه فضایی بین‌المللی خواهد رسید.
آژانس اکتشافات فضایی ژاپن پرتاب موشک H-۲B را زنده در اینترنت پخش کرد. این موشک بجز روبات،حامل آب و غذا و پوشاک برای شش فضانورد ایستگاه فضایی بین‌المللی هم هست.
نام این روبات از ترکیب دو کلمه امید و روبات در زبان ژاپنی گرفته شده است. این روبات کوچک که فقط یک کیلوگرم وزن دارد از یک قهرمان کارتونی به نام "اَستروبوی" الگوبرداری شده است.
کی‌روبو توانایی انجام طیف وسیعی از حرکات را دارد، به زبان ژاپنی صحبت می‌کند و تمام مکالماتش با کوچی واکاتا را ضبط می‌کند.
آقای واکاتا در پایان سال میلادی اولین ژاپنی خواهد شد که فرماندهی ایستگاه فضایی بین المللی را بر عهده می‌گیرد.
علاوه بر این قرار است کی‌روبو پیغامهای مرکز کنترل زمین را به آقای واکاتا منتقل کند.
توموتاکا تاکاهاشی سازنده این روبات می‌گوید: "کی‌روبو وقتی با آقای واکاتا روبرو شود می‌تواند چهره او را به یاد بیاورد."
"من امیدوارم این روبات به مثابه رابط یک فرد با یک ماشین، یا رابط یک فرد با اینترنت و حتی رابط بین دو فرد عمل کند."
بزرگترین مشکل برای ساخت این روبات، سازگار کردن آن با شرایط فضا بوده و در نه ماه گذشته آزمایشهای متعددی انجام شده تا دانشمندان مطمئن شوند این روبات قابل اعتماد است.
کی‌روبو یک روبات دو قلو به نام میراتا دارد که در کره زمین باقی می‌ماند و هر مشکل الکترونیک همزادش در فضا را زیر نظر می‌گیرد.
میراتا ماه پیش زمانی که برای اولین بار در معرض دید خبرنگاران قرار گرفت درباره ماموریتش گفت: "این قدمی کوچک برای من و جهشی بزرگ برای روبات هاست."
ساخت این دو روبات پروژه مشترکی بین دانشگاه توکیو، شرکت خودروسازی تویوتا و شرکت تبلیغاتی دنتسو است.
سخت‌افزار و حرکت روباتها کار دانشمندان دانشگاه توکیو است، تویوتا فناوری تشخیص صدا را تولید کرده و دنتسو تولید محتوای مکالمات را بر عهده داشته است.

هیچ نظری موجود نیست: