۱۸ دی ۱۳۹۲

بی خوابی ویرانگر مغز


محققان با انجام تحقیقی دریافتند که تاثیر بی خوابی بر انسان کمتر از ضربه مغزی نیست.

به گزارش ایرنا از هلث، محققان سوئدی که این مطالعه را انجام داده اند، گفتند: اهمیت خواب برای بدن همانند غذا و آب است.
این دانشمندان اعلام کردند که کم خوابی می تواند موجب بروز بیماری های مانند آلزایمر، پارکینسون، تصلب شرایین و دیگر بیماری ها شود.
محققان دانشگاه اوپسالا در سوئد گفت : وقتی افرادی که از کم خوابی رنج می برند می گویند احساسی مانند وارد شدن ضربه به مغز دارند، اشتباه نمی کنند چون تاثیر منفی کم خوابی بر مغز درست مانند ضربه مغزی شدید است.
محققان در این مطالعه با بررسی داوطلبان جوان و سالم متوجه شدند که بدن آنها در صورت کم خوابی یا بی خوابی ،مواد شیمیایی ترشح می کند که درست بعد از وارد شدن ضربه به مغز تولید می شود.
در این مطالعه مشاهده شد که میزان ترشح این مواد به دلیل بی خوابی از زمان وارد شدن ضربه مغزی کمتر اما به هر صورت قابل توجه است و نباید به آن بی توجه بود.
به گفته محققان، مغز انسان هنگام خواب از مواد سمی پاکسازی می شود و در صورت ناکافی بودن خواب همه این مواد از بین نمی روند و در بدن باقی می مانند و در نهایت می توانند موجب بروز بیمارهای مختلف شوند.
میزان خوابی که بدن به آن نیاز دارد به عوامل مختلفی (به وی‍ژه سن) بستگی دارد.
بر این اساس نوزادان به 9 تا 10 ساعت خواب ، به علاوه 3 ساعت یا بیشتر چرت زدن در طول روز، نوپایان به ۹ تا ۱۰ ساعت خواب شبانه و ۲ تا ۳ ساعت چرت زدن در طول روز، کودکان مدرسه ای به ۹ تا ۱۱ ساعت و بزرگسالان به ۷ تا ۸ ساعت خواب نیاز دارند.
علاوه بر سن، عوامل دیگری از جمله بارداری و افزایش سن نیز می توانند بر روی مدت زمان خوابی که بدن به آن نیاز دارد ، تاثیر بگذارد.


هیچ نظری موجود نیست: